Valeriu Ghilețchi a depus semnăturile pentru înregistrarea în cursa electorală

Valeriu Ghilețchi a depus vineri, 18 ianuarie, la Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău semnăturile și setul de acte necesar pentru a fi înregistrat în calitate de candidat pe Circumscripția nr. 51 – SUA și Canada pentru alegerile parlamentare din 24 februarie, transmite IPN.

„Astăzi am încheiat procesul de colectare a semnăturilor. A fost o campanie bună, după mine. Am reușit să colectăm o mie de semnături și mă bucur că am reușit să colectez semnături și de peste ocean. Având în vedere vă voi candida în circumscripția nr. 51 SUA și Canada, mi s-a părut extrem de important să am și susținerea cetățenilor care locuiesc peste ocean”, a declarat pentru presă Valeriu Ghilețchi.

Politicianul a mai spus că personal a colectat semnături din SUA, acolo unde au avut loc întrevederi cu conaționali, astfel având posibilitatea să cunoască mai multe despre viața lor de acolo.

Pentru a fi înregistrat, candidatul pentru circumscripția uninominală trebuie să prezinte liste de subscripție care conțin semnăturile a cel puțin 500 și cel mult 1000 de susținători cu drept de vot. Un candidat femeie poate fi înregistrat dacă prezintă semnăturile a cel puțin 250 și cel mult 500 de susținători cu drept de vot din circumscripția unde candidează.

Consiliul electoral efectuează înregistrarea sau refuză înregistrarea candidaților desemnați în alegeri în decursul a șapte zile de la data primirii actelor.

  • valeriu ghiletchi despre colectarea semnaturilor.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.