USMF „Nicolae Testemițanu” vine în ajutor sinistraților din Turcia

USMF „Nicolae Testemițanu” vine în ajutor sinistraților din Turcia

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova organizează o campanie de sprijin a sinistraților din Turcia.

În data de 16 februarie, reprezentanții administrației Universității au mers la Ambasada Republicii Turcia în Republica Moldova, care a lansat un apel de colectare a ajutoarelor, unde au făcut o donație de bunuri materiale (plapume, pături, perne, ciorapi și produse alimentare neperisabile), în valoare de 50 de mii de lei.

Rectorul Emil Ceban a transmis, în numele comunității universitare, un mesaj de condoleanțe și compasiune poporului turc în legătură cu dezastrul natural ce a luat viețile a zeci de mii de oameni și a traumatizat fizic și moral câteva milioane de cetățeni, provocând multă durere și daune colosale.

În semn de solidaritate, la propunerea Consiliului de administrație al USMF „Nicolae Testemițanu”, angajații vor putea dona benevol salariul mediu pentru o zi de muncă pentru a oferi un suport material victimelor.  De asemenea, a fost deschis și un cont bancar pentru donații, pe care salariații, studenții, doctoranzii, medicii rezidenți, dar și alți doritori vor putea efectua transferuri în lei moldovenești.

Ajutorul material colectat în cadrul campaniei va fi transmis, prin transfer bancar, Ambasadei Turcia în țara noastră.

Datele bancare pentru transfer în MDL:

IP Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”

BC Moldova Agroindbank SA

Sucursala Chișinău Centru

SWIFT: AGRNMD2X723

IBAN: MD44AG000000022514142110

Valuta contului: lei moldovenești (MDL)


*******
DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.