Urmărirea penală în privința fostului șef-adjunct al IGP a fost finalizată

Urmărirea penală în privința fostului șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, în dosarele Petic și Verbițchi, a fost finalizată. Din cauza refuzului bănuitului să se prezinte în fața procurorilor, acuzatorii au solicitat Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, autorizarea finalizării urmăririi penale în lipsa acestuia. Dosarul urmează să fie remis în judecată, transmite IPN.

Fostul șef-adjunct al IGP a fost cercetat în dosarele Petic și Verbițchi, cunoscute publicului pentru investigarea înscenării unui viol, în primul caz, și înscenarea purtării și păstrării munițiilor, în cel de-al doilea caz.

Procurorii îi incriminează lui  Gheorghe Cavcaliuc abuzul de serviciu, în calitate de autor al infracțiunii, precum și calitatea de organizator al denunțării false, depunerii și determinării la depunerea declarațiilor mincinoase, încălcării inviolabilității vieții personale. Potrivit legii, cea mai gravă din aceste infracțiuni – abuzul de serviciu – se pedepsește cu închisoare de la 3 la 8 ani.

Actualizare /16:34/ Gheorghe Cavcaliuc a comentat că nu cunoaște despre învinuirile care i se aduc. „Ultima dată am vorbit cu avocații mei pe acest caz săptămâna trecută, care m-au informat că au văzut, tot din presă, că a fost identificat unul din foștii șefi ai MAI ca organizator al acestor cazuri. Avocații m-au informat că au contestat toate acțiunile ilegale ale procurorilor pe acest caz și au cerut scoaterea mea de sub urmărire penală în această vendetă politică”, a precizat fostul șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.