Unul dintre tinerii reținuți după omorul de la Recea a fost eliberat

Unul dintre cei doi frați reținuți după omorul fetei de 7 ani de la Recea, raionul Râșcani, a fost eliberat. Informația a fost confirmată pentru IPN de către șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu. Este vorba despre fratele mai mare, care s-a dovedit că nu era pe loc în momentul comiterii crimei.

Viorel Cernăuțeanu a menționat că oamenii legii au întreprins acțiunile necesare pentru a identifica persoanele implicate în comiterea crimei. Inițial au fost reținuți doi frați, de 21 și 33 de ani. După unele cercetări, audieri, dar și examinarea imaginilor video de pe camerele de supraveghere s-a stabilit că fratele mai mare se afla în alt loc în momentul comiterii omorului. Preliminar s-a stabilit că nici nu a cunoscut despre cele întâmplate.

Șeful IGP a precizat că urmează să fie efectuate mai multe expertize, inclusiv cea psihiatrică în privința fratelui mai mic. Acesta rămâne în detenție, procurorii urmând să ceară mandat de arest pe numele lui.  

Primarul localității, Valerii Ghelan, a declarat pentru IPN că cei doi frați sunt dintr-o familie completă, în care au crescut patru copii. Părinții sunt peste hotare, la fel ca și cele două surori ale tinerilor. Ultimii, de asemenea, mergeau la muncă peste hotare, dar au revenit acasă în această vară. Deși locuiește pe aceeași stradă cu suspectul, primarul sune că nu l-a prea văzut.

Primăria examinează posibilitatea să acorde ajutor familiei fetei. De asemenea, mai mulți localnici deja s-au oferit să acopere unele cheltuieli pentru funeralii.

Fata de 7 ani a mers luni la joacă în mahala și nu a mai revenit. Mai întâi au căutat-o cei de-ai casei, iar spre seară au apelat și la poliție. Căutările au continuat toată noaptea și a doua zi, fiind implicați și câini dresați, dar și drone. Cadavrul a fost găsit marți după-amiază într-o casă părăsită din localitate. Se pare că copila a mers la casa suspectului, care se află nu departe de casa sa. Localnicii spun că fratele mai mare era drăguț cu copila și servea cu dulciuri. De data aceasta el nu a fost acasă. Fratele mai mic, un împătimit al jocurilor de calculator, s-a arătat deranjat de vizita ei. Copila a fost găsită strangulată.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.