Unul din angajamentele fracțiunii PAS pentru actuala sesiune rămâne lupta anti-corupţie

Unul dintre angajamentele fracțiunii parlamentare a Partidului Acțiune și Solidaritate pentru actuala sesiune rămâne lupta anti-corupţie. Un alt angajament este reluarea finanțării externe direct pentru cetăţeni. Despre aceasta a anunțat, la prima ședință plenară din actuala sesiune, vicepreședintele Parlamentului, deputatul Mihai Popșoi, transmite IPN.

Parlamentarul a declarat că „problema mare este cea a izolării internaţionale tot mai accentuate a Republicii Moldova din cauza politicilor iresponsabile ale actualei guvernări Dodon faţă de angajamentele externe”.

Mihai Popșoi a menționat că „politica iresponsabilă a guvernării a dus la un val de scumpiri, care este resimţit tot mai greu de către cetăţeni”. „Cei 700 de lei trâmbiţați de guvernare nu sunt de loc suficienți, de aceea fracţiunea PAS îşi propune să vină cu iniţiative de compensaţii pentru a uşura cumva situaţia dezastruoasă mai ales a păturilor vulnerabile ale populaţiei”, susține deputatul.

Totodată, fracțiunea își asumă angajamentul să lupte împotriva corupției. Potrivit PAS, se constată un regres în combaterea corupţiei atât la nivelul corupţiei mici, dar cu precădere a corupţiei mari. „Dosarele de rezonanţă nu sunt atacate, ba mai mult, se observă o tendinţă periculoasă în ceea ce priveşte marginalizarea şi eliminarea din sistem a puținilor procurori şi judecători oneşti. Reforma justiţiei este mimată, iar conceptul de evaluare externă, una din obligaţiile Republicii Moldova faţă de comunitatea internaţională, a fost definitiv abandonat în cadrul aşa-zisei „reforme scurte””.

Mihai Popșoi a remarcat că anul 2020 este anul alegerilor prezidenţiale. „Alegerea şefului statului este un exerciţiu complex, iar avându-se în vedere faptul că pentru Dodon aceste alegeri nu sunt doar cruciale, dar şi vitale, pericolul falsificării acestora creşte. Tentaţia de a aduce alegători din Transnistria va fi monitorizată. Vom cere partenerilor externi să monitorizeze cu strictețe alegerile, pentru a le garanta caracterul liber şi corect”, a mai spus deputatul.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.