Uniunea Europeană – Uniunea Eurasiatică 39,7%:36,3%

La un referendum la care votanții ar avea de ales între aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană și aderarea la Uniunea Economică Eurasiatică, 39,7% ar selecta prima opțiune, iar 36,3% – pe cea de a doua. 12,6% din respondenți ar vota pentru ambele aderări, iar 2,1% nu ar participa la un asemenea referendum. 9,3% dintre intervievați nu au dorit sau nu au știut ce să răspundă. Rezultatele se conțin într-un sondaj realizat de Fondul Opiniei Publice în perioada 23-30 noiembrie 2019, transmite IPN.

Potrivit sondajului, 36% din respondenți consideră că Republica Moldova trebuie să fie mai apropiată de Europa, iar alți 34% spun că trebuie să fie mai apropiată de Federația Rusă. Totodată, alți 30% sunt de părere că țara trebuie să aibă relații bune și cu Occidentul, și cu Rusia.

În cazul unui referendum care ar avea ca subiect unirea Republicii Moldova cu România, 56,7% din respondenți au răspuns că ar vota contra, iar 29,3% ar susține. 5,9% din intervievați nu ar participa la acest referendum, iar puțin peste 8% nu știu, nu au decis sau nu au răspuns.

Referitor la aderarea Republicii Moldova la NATO, în cadrul unui referendum 57% ar vota împotrivă, iar 26,9% ar vota pentru. Aproape 8% nu ar participa la acest referendum, iar puțin peste 8% nu știu, nu au decis sau nu au răspuns.

Sondajul social-politic a fost realizat la solicitarea portalului Politics.md. Cercetarea a fost efectuată pe un eșantion de 1201 persoane, iar marja de eroare este de ± 2,8%.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.