Unitățile din toate garnizoanele militare au coborât drapelele în bernă

Unitățile din toate garnizoanele militare au coborât drapelele în bernă în memoria locotenentului major Ivan Ciobănica, care a decedat vineri, 3 iulie, în timpul executării obligațiunilor de serviciu, transmite IPN.

Ministerul Apărării precizează că militarul a sărit în ajutorul ostașilor în termen pentru a opri o blindată, aflată în reparație, căreia îi cedase frâna. Ca rezultat, a fost strivit între două unități de tehnică militară. Ofițerul a fost transportat la spital, dar nu a supraviețuit.

Pentru fapta de care a dat dovadă, se va propune decorarea lui Ivan Ciobănica post-mortem cu medalia „Bărbăție și Curaj” a Armatei Naționale. „Am pierdut un militar, un erou! S-a dus prea repede dintre noi, neașteptat de repede…Chiar dacă aceasta nu schimbă cu nimic situația, voi înainta propunerea ca eroul nostru să fie decorat cu o distincție de stat, post-mortem”, a scris ministrul apărării Alexandru Pînzari pe pagina sa de facebook.

Locotenentul major Ivan Ciobănica activa în Armata Naţională în calitate de comandant companie poliție militară, în cadrul Batalionului de Gardă. Avea 26 de ani.

Militarul va fi înmormântat duminică, în satul de baștină, Dizghigea, Comrat.

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.