Unii moldoveni își administrează antipiretice înainte de a trece frontiera

Înainte de a urca la bordul avionului sau înainte de a traversa frontiera terestră a Republicii Moldova, unii moldoveni își administrează preparate antipiretice, pentru a ascunde faptul că sunt febrili. „Prin aceste acțiuni dăunează în mod direct celor din jur și ulterior pot dăuna și sistemului medical, pentru că astfel de situații sunt frecvente”, a declarat ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, joi, după ședința Punctului Național Focal, transmite IPN.

Și directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a regretat că unele persoane care au fost în contact cu persoane cu COVID-19 ascund acest lucru, în consecință infectând medici și alte persoane din jurul lor. „Avem nevoie de această informație pentru a lua măsuri prompte, ca să izolăm cât se poate de precoce persoana și ca să nu sufocăm sistemul de sănătate”. Nicolae Furtună a îndemnat oamenii să fie sinceri, să contribuie la stoparea răspândirii noului tip de coronavirus.

Din cele 423 de cazuri COVID-19 confirmate în țară, 65 de pacienți sunt în stare gravă. Până acum, cinci oameni au murit.

Cele mai multe cazuri de infectare sunt în municipiul Chișinău – 170. La Ștefan Vodă sunt  50 de cazuri, iar la Soroca – 41.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.