UNICEF propune soluții digitale gratuite pentru a susține educația la distanță

Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF) a întocmit o compilare de platforme, aplicații și conținut digital, deschise și gratuite, pentru învățarea digitală și la distanță. UNICEF oferă această listă ca o resursă pentru profesori, părinți, îngrijitori și copii interesați de instrumente suplimentare celor oferite de școli și educatori, în contextul închiderii școlilor din cauza pandemiei de coronavirus, transmite IPN.

UNICEF precizează că, în urma închiderii școlilor, învățarea digitală și la distanță este foarte importantă. Includerea în această listă nu constituie aprobarea UNICEF, dar sunt instrumente digitale recunoscute și utilizate pe scară largă. Lista va fi actualizată pe măsură ce situația evoluează.

UNICEF încurajează părinții și îngrijitorii să fie implicați activ în procesul de educație a copiilor şi să utilizeze tehnologia ca un ingredient al unei experiențe de învățare care include interacțiunea umană, fără a uita însă că tehnologia nu poate înlocui profesorii sau prezența și îndrumarea părinților.

Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite atenţionează că datele copiilor trebuie protejate, iar părinții și îngrijitorii au obligativitatea să verifice resursele digitale pe care le accesează copiii și să le evite pe cele care nu par sigure sau care necesită informații personale detaliate.

  Soluții digitale gratuite pentru a susține educația la distanță pe timpul închiderii școlilor ca urmare a COVID-19

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.