UNFPA a oferit echipament didactic modern pentru studenți, medici rezidenți și practicieni

UNFPA Moldova a acordat instituțiilor de învățământ medical din întreaga țară manechine medicale. Echipamentul va fi utilizat pentru pregătirea studenților, medicilor rezidenți și practicieni, precum și pentru dezvoltarea continuă a personalului medical cu studii medii în domeniul sănătății sexuale și reproductive, transmite IPN.

La ceremonia de donație au participat reprezentanții Ministerului Sănătății, reprezentanții Fondului ONU pentru Populație Moldova, reprezentanți ai instituțiilor beneficiare și cadre didactice.

„UNFPA, în calitate de Agenție ONU care are misiunea de a se asigura că fiecare sarcină este planificată și fiecare naștere este sigură, salută modernizarea continuă a sistemului de sănătate în Republica Moldova. Echipamentul oferit astăzi va îmbunătăți calitatea actului de studii medicale și va întregi eforturile Ministerului Sănătății în consolidarea calității serviciilor de sănătate sexuală și reproductivă și, cel mai important, în salvarea vieților femeilor din întreaga țară”, a declarat Nigina Abaszada, reprezentanta rezidentă UNFPA Moldova.

„Urmare a acestei activități de capacitare tehnică, studenții, medicii rezidenți, medicii practicieni și personalul medical cu studii medii vor beneficia de oportunități extinse pentru dezvoltarea și testarea abilităților practice în instituțiile de învățământ medical. Aceste abilități includ asistența medicală în cazuri de urgențe ginecologice și obstetricale, examinarea ginecologică în gestionarea clinică a cazurilor de agresiune sexuală, furnizarea serviciilor de planificare familială și screening cervical”, se menționează într-un comunicat de presă.

Valoarea lotului de echipamente donate este evaluată la peste 440 de mii de lei. Acestea au fost transmise către: Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, Centrul de Excelență în Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo”, Colegiile de Medicină din Bălți, Ungheni, Orhei și Cahul, Centrul de Instruire în Baza de Simulare al Institutului Mamei și Copilului.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE