Un sugar a aspirat un fragment de hârtie și a tușit 2 luni până să ajungă la spital

Un copil de un an a fost internat la Institutul Mamei și Copilului cu tuse persistentă de aproximativ două luni. Pacientul a urmat tratamente repetate cu antibiotic în suspensie și sirop antitusiv, la indicația medicului de familie și medicului pediatru. Însă, după cum s-a depistat ulterior, copilul aspirase o bucată de hârtie, care îi obtura bronhul principal stâng.

Contactat de IPN, purtătorul de cuvânt al IMC, Maxim Cazacu, a declarat că mama s-a adresat cu copilul cu tuse persistentă, pacientul fiind internat în Secția Pneumologie. După ce s-a constatat că tusea nu trecea, s-a decis ca pacientului să îi fie efectuată investigația radiografică a cutiei toracice.

Ulterior a fost efectuată fibrobronhoscopia, în cadrul căreia s-a determinat un corp străin care obturează bronhul principal stâng. S-a efectuat bronhoscopia cu tub rigid sub anestezie generală cu ventilație asistată pentru extragerea corpului străin. Corpul străin a fost extras fragmentat, fiind vorba despre hârtie.

Peste cinci zile, s-a efectuat fibrobronhoscopia repetată, resturi de corp străin nu s-au determinat. Joi copilul a fost externat din instituția medicală.

Specialiștii atenționează că copiii cu vârsta de 1-3 ani sunt cel mai des implicați în cazuri de aspirație a corpilor străini. Părinții sau persoanele care au în grijă minori sunt atenționați să fie precauți și să nu neglijeze importanța culturii alimentare, supravegherii permanente a copiilor mici, precum și importanța recunoașterii momentului de aspirație și adresării precoce la medic.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.