Un scaner mobil performant va fi procurat pentru postul vamal Tudora-Starokazacie

Un scaner mobil performant pentru autocamioane va fi procurat pentru postul vamal de frontieră cu Ucraina Tudora-Starokazacie pentru a fluidiza traficul transportului de mărfuri și a reduce riscul de contrabandă. USAID, prin intermediul programului său Reforme Instituționale și Structurale în Moldova, oferă asistență Serviciului Vamal din Moldova în achiziționarea echipamentului, care este solicitat de transportatorii de mărfuri, transmite IPN.

Actualmente postul vamal de frontieră Tudora nu dispune de un scaner pentru controlul neintruziv aL autocamioanelor cu mărfuri la intrare și ieșire din Republica Moldova, chiar dacă fluxul de camioane pe la Tudora este considerabil. Astfel, presiunea asupra autorității vamale și asupra mediului de afaceri a sporit mai ales după declanșarea războiului de către Rusia în Ucraina, se menționează într-un comunicat de presă.

Potrivit datelor oferite de Serviciul Vamal, pe la postul vamal de frontieră (PVFI) Tudora în perioada lunilor ianuarie – noiembrie 2023, peste 26 500 de camioane au intrat în Moldova iar peste 16 000 au ieșit, transportând în mare parte produse agricole, produse alimentare, materiale de construcție, dar și diferit ajutor material destinat Ucrainei.

Instalarea scanerului performant, procurat cu suportul USAID pentru PVFI Tudora-Starokazacie, împreună cu echipamentele de control non-invaziv, va exclude întârzierile și va elimina riscurile de suspendare a operațiunilor comerciale, va contribui la optimizarea costurilor transportatorilor și va contribui la menținerea operațiunilor comerciale fluide în regiune. Noul scaner performant urmează să fie procurat și instalat până la finele lunii septembrie curent.

În prezent, Serviciul Vamal deține scanere mobile procurate cu specificații tehnice mai puțin performante. Aceste scanere sunt amplasate la mai multe posturi vamale de frontieră Costești-Stânca, Leușeni-Albița, Giurgiulești-Galați și Palanca.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.