Premierul convoacă ședință de urgență după accidentul de la Buiucani

Actualizare18:45: Premierul Maia Sandu a exprimat condoleanțe familiilor și prietenilor victimelor accidentului. „Suntem cu gândul la persoanele grav rănite, care luptă în aceste clipe pentru propria viață, alături de medicii de la Urgență”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook. Premierul susține că a  dispus convocarea unei ședințe de urgență, astăzi, la Ministerul Afacerilor Interne, pentru a clarifica circumstanțele producerii accidentului și a informa publicul despre toate aspectele, dar și pentru a mobiliza suportul maxim de care au nevoie răniții și familiile celor afectați de accident.

Actualizare18:45: Igor Curov, vicedirector medical al Institutului de Medicină Urgentă, a declarat pentru IPN că în total 24 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma accidentului. Nouă sunt spitalizate. Sunt pacienți cu traumatisme asociate, fiind în stare de gravitate medie și gravă. Femeia internată la reanimare se află în sala de operație. De asemenea, 12 persoane au primit îngrijiri medicale fiind îndreptate la tratament ambulatoriu, o persoană se află sub supraveghere la Departamentul medicină urgentă, iar doi pacienți au părăsit spitalul fără a fi examinați.


Actualizare17:42: Potrivit Svetlanei Scripnic, ofițer de presă al Direcției de poliție a municipiului Chișinău, informațiile disponibile inițial au fost greșite. Potrivit datelor actualizate, în urma accidentului a decedat un bărbat, pasager în automobil, iar femeia de 33 de ani, care se afla la volan, se află în stare gravă, în Secția reanimare. În total 24 de persoane, printre care un minor, au avut nevoie de îngrijiri medicale. Svetlana Scripnic nu a putut comunica dacă femeia care conducea automobilul Porsche a mai încălcat până acum Regulamentul circulației rutiere.

Actualizare16:41: Potrivit informației actualizate oferite de Inspectoratul Național de Patrulare al IGP, cauza preliminară a accidentului este viteza și traversarea intersecției la culoarea interzisă de către șoferul automobilului Porsche. După coliziune, 20 de pasageri din troleibuz au fost transportați la spital, pasagerul din mașină a decedat la fața locului, iar șoferul mașinii a fost transportat în stare gravă la spital.

Actualizare 16.28: Solicitat de IPN, șeful Regiei Transport Electric Chișinău, Dorin Ciornîi, a declarat că, din spusele șoferului de troleibuz, acesta a staționat la culoarea roșie a semaforului. După ce s-a aprins culoarea verde, troleibuzul a început deplasarea, moment în care șoferul a simțit o lovitură puternică din partea dreaptă, troleibuzul fiind proiectat pe trotuar. Dorin Ciornîi mai spune că pe trotuar nu se aflau oameni și că toate persoanele care au avut de suferit au fost din troleibuz și din automobil. Șoferul troleibuzului nu a avut de suferit. La spital a fost transportat taxatorul și 18 pasageri. Dorin Ciornîi nu deține informații despre faptul că unul dintre pasageri ar fi decedat.

Actualizare 16.28: Inspectoratul General pentru Situații de Urgență precizează într-un comunicat de presă, că a fost nevoie de lucrări de deblocare a persoanelor, atât din autoturism, cât și din troleibuzul avariat. Conform datelor preliminare, în urma accidentului 18 persoane, inclusiv o minoră de 13 ani au suferit diverse traumatisme, fiind preluate în mod de urgență la spital pentru investigații și îngrijiri medicale. IGSU mai scrie că a decedat un bărbat, pasager în automobilul Porsche, și că femeia care se afla la volan se află în stare gravă.

Doi oameni au murit și cel puțin 15 au fost răniți după ce un automobil a intrat într-un troleibuz de pe ruta 21 din capitală, la intersecția străzilor Alba Iulia și Onisifor Ghibu din sectorul Buiucani al capitalei.

În urma impactului, troleibuzul a fost proiectat pe acostament, unde se aflau mai mulți oameni. Informația a fost confirmată pentru IPN de către Svetlana Scripnic, ofițer de presă al Direcției de poliție a municipiului Chișinău.

Potrivit Svetlanei Scripnic, a decedat un pasager din troleibuz. Bărbatul nu avea asupra sa acte de identitate, dar vizual are între 35 și 40 de ani. La fel, s-a stins și o femeie din automobil, dar care nu se mai afla la locul accidentului când a ajuns poliția.

Poliția nu a confirmat deocamdată, dar presa scrie, cu referire la martori, că femeia era la volanul automobilului de marca Porsche și că ar fi avut viteză mare.

Accidentul a avut loc în jurul orei 14.00.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.