Un oficial american de rang înalt a mers la Tiraspol

Christopher Smith, un oficial de rang înalt al Departamentului de Stat al SUA, s-a aflat marţi la Tiraspol, unde a avut o întrevedere cu liderul de facto al regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski, transmite IPN, citând presa din România. Deplasarea a avut loc în ajunul așa-zisului congres al deputaților de toate nivelurile din regiune, care a fost convocat pentru ziua de astăzi. În spațiul public au fost vehiculate variante conform cărora forumul respectiv ar putea cere alipirea regiunii transnistrene la Federația Rusă.

Christopher W. Smith este adjunctul asistentului secretarului pentru Europa de Est şi Afaceri Politice şi Regionale în cadrul Biroului pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice din Departamentul de Stat. Oficialul american se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova, în cadrul căreia a avut deja întâlniri cu preşedinta Maia Sandu, cu premierul Dorin Recean şi cu vicepremierul pentru politici de reintegrare Oleg Serebrian.

Nici presa, nici oficialitățile nu oferă detalii privind conținutul discuției de la Tiraspol. În anul 2019, Partidul Democrat a cedat puterea în Republica Moldova, iar liderul acestuia, Vlad Plahotniuc, a plecat subit din țară, după ce se spune că a avut o discuție „de 15 minute” cu ambasadorul SUA de la Chișinău.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.