Un nou contingent al Armatei Naționale a plecat în Kosovo

Al 12-lea contingent al Armatei Naționale, format din 40 de militari, dintre care șapte geniști și un pluton de 33 de infanteriști, a plecat astăzi într-o misiune de menținere a păcii în Kosovo, în cadrul operațiunii KFOR, pentru a executa misiuni de securitate și pază a obiectivelor militare și de patrulare. Militarii vor fi dislocați în baza militară italiană Camp Villaggio din localitatea Pech, pentru o perioadă de șase luni, transmite IPN.

Ambasadoarea Italiei în Republica Moldova, Valeria Biagotti, a menționat la ceremonia de detașare a contingentului de militari că țara sa își exprimă înalta apreciere pentru disponibilitatea Republicii Moldova de a participa, alături de contingentul italian, la operațiunea care continuă să aibă un rol important la garantarea suveranității regionale și siguranței în Europa. „Apreciem mult profesionalismul și competența militarilor moldoveni, precum și capacitatea lor de integrare și interacțiune cu militarii italieni”, a spus Valeria Biagotti.

Ministrul apărării Victor Gaiciuc a spus că aproape 500 de ofițeri și subofițeri ai Armatei Naționale au fost, până în prezent, parte a operațiunii KFOR. Toți acești militari au demonstrat că instituția de apărare a Republicii Moldova a antrenat și a trimis în Kosovo personal calificat, interoperabil cu armatele altor tari, care știe să acționeze cu exactitate, precizie și profesionalism în orice situație.

Prezent la ceremonie, premierul Ion Chicu a declarat că este sigur de faptul că militarii moldoveni vor acționa astfel încât numele Republicii Moldova să fie asociat cu termeni precum demnitate și siguranță. Potrivit premierului, prin intermediul acestor militari, Republica Moldova contribuie la securitatea regională și internațională, demonstrând că țara dispune de ofițeri profesioniști a căror pregătire a fost testată în operațiuni.

Decizia de detașare a militarilor Armatei Naționale în misiunea KFOR a fost aprobată de Parlamentul la 1 noiembrie 2013, iar primul contingent a fost detașat pe 8 martie 2014.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.