Un moldovean întros de la Paris a fost diagnosticat cu variola maimuței

Un moldovean a fost diagnosticat ieri, 16 august, cu variola maimuței. Bărbatul s-a întors recent din orașul Paris, iar simptomele, precum slăbiciuni generale, transpirație abundentă, erupții cutanate multiple, au apărut săptămâna trecută, precizează Agenția Națională pentru Sănătate Publică, transmite IPN.

Bărbatul s-a deplasat, împreună cu un prieten, de la aeroport la Institutul de Medicină Urgentă unde a fost redirecționat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” și a fost internat cu suspecție la variola maimuței.

„Au fost recoltate specimene și transportate pentru investigații de laborator la Agenția Națională pentru Sănătate Publică. Testul RT-PCR pentru variola maimuței a fost pozitiv. Ancheta epidemiologică este în desfășurare. Starea pacientului este de gravitate medie, stabilă”, menționează Ministerul Sănătății.

Primul caz de variola maimuței a fost confirmat în data de 8 august la un cetățean străin, care s-a deplasat în Moldova din Statele Unite ale Americii, în interes de serviciu.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.