Un moldovean a murit în urma prăbușirii unei porțiuni de pot în Italia

Printre victimele înregistrate ca urmare a prăbușirii în gol a unei porțiuni din viaductul Morandi din regiunea orașului Genova, Italia, este și un cetățean al Republicii Moldova, cu dublă cetățenie. Informația este confirmată de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, transmite IPN.

Presa italiană scrie că este vorba despre un bărbat de peste 40 de ani. Bilanțul morților a ajuns la 40. Operațiunile de scoatere a persoanelor prinse sub dărâmături Continuă.

Podul rutier s-a prăbușit marți, 14 august, peste o zonă industrială. Acesta s-a prăbușit pe o lungime de circa100 de metri, în timpul unei furtuni puternice. Podul rutier fusese construit în anii 60 ai secolului trecut și făcea parte din autostrada A10 care leagă Riviera franceză de cea italiană.

Premierul Pavel Filip a transmis un mesaj de condoleanțe poporului italian și tuturor familiilor îndurerate. Premierul a menționat că autoritățile se vor implica în oferirea asistenței necesare pentru repatrierea corpului concetățeanului nostru.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.