Un medic infecționist de la Comrat, răpus de COVID-19

Medicul infecționist Fiodor Bargan, care activa în secția consultativă a Spitalului Raional Comrat, a fost răpus de COVID-19. Specialistul, în vârstă de 45 de ani, a fost internat pe 15 mai la Spitalul Clinic Republican. Potrivit datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, până în prezent 14 lucrători medicali, confirmați cu COVID-19, și-au pierdut viața, transmite IPN.

În această dimineață, Ministerul a raportat alte cinci decese. Este vorba despre doi bărbați, de 72 și 81 de ani, din municipiul Chișinău, și două femei, de 65 și 83 de ani, din municipiul Chișinău, și o femeie de 87 de ani din regiunea transnistreană. Astfel, bilanțul deceselor asociate noului tip de coronavirus ajunge la 256.

În prezent, 275 de pacienți cu COVID-19 sunt în stare gravă, iar 23 de pacienți sunt la respirație asistată. În total 3 802 persoane au fost tratate de COVID-19.

În Republica Moldova sunt înregistrate 7 093 de cazuri confirmate COVID-19, dintre care 880 sunt în stânga Nistrului. Aproape 1500 de cazuri de infectare sunt în rândul angajaţilor sistemului de sănătate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.