Un lider de partid spune în ce condiții este gata să-l susțină pe Andrei Năstase

Liderul Partidului Politic Democrația Acasă, Vasile Costiuc, susține că este gata să-l susțină pe candidatul Blocului electoral ACUM la funcția de primar al capitalei, Andrei Năstase, numai dacă acesta va veni cu o declarație prin care va denunța acordul cu Partidul Socialiștilor. Într-o conferință de presă la IPN, liderul Partidului Democrația Acasă a declarat că „mandatul de primar este în mâinile lui Andrei Năstase dacă astăzi, pe parcursul zilei, condamnă comportamentul ilegal al partenerilor de alianță, declară că rupe această alianță Kozak în care se află și el, și dacă propune crearea unei alte majorități în Parlament”.

„Aceasta este salvarea noastră. Noi, românii din Chișinău, așteptăm acest mesaj de mai mult timp, hotărât, clar, că alianța cu socialiștii lui Dodon, ai lui Ceban se termină acum”, a declarat Vasile Costiuc. Potrivit lui, în aceste condiții ar urma o mobilizare, iar ca rezultat „capitala ar fi recucerită”.

Vasile Costiuc afirmă că Partidul Democrația Acasă a demonstrat, prin retragerea candidaturii lui Boris Volosatîi, determinarea de consolidare a votului în Chișinău, astfel încât în turul doi să ajungă un candidat de dreapta, unionist, pro-român adevărat. „Nu am reușit, pentru că alți candidați de dreapta nu și-au asumat acest deziderat plenar și au văzut efectele care au fost pe 20 octombrie”, a declarat Vasile Costiuc.

Președintele Partidului Democrația Acasă a mai spus că dezbaterile electorale la care participă acum arată că Andrei Năstase „este un om extrem de slab pregătit, extrem de vulnerabil și emotiv și cade în disperare în fiecare emisiune”. „Vedem că aliatul pe care îl are, pentru că este aliatul de guvernare al lui Năstase, își bate joc în dezbaterile electorale de Andrei Năstase. Vorba internauților – șterge podelele cu Năstase”, a spus Vasile Costiuc. Potrivit lui, chiar și în aceste condiții, dacă Andrei Năstase ar denunța acordul cu PSRM, ar obține o șansă, toți ar obține-o, șansa „de a  iniția lupta cu ciuma roșie care pune stăpânire pe capitală și pe toată țara”.

„Dacă astăzi domnul Năstase nu iese în fața poporului să spună, să-și ceară scuze și să facă acea declarație, înseamnă că situația este scăpată de sub control”, a spus Dumitru Munteanu, locuitor al satului Telemeuți din raionul Călărași, care are 87 de ani.

Valentina Meșina, candidat al Partidului Democrația Acasă la funcția de primar al comunei Ruseștii Noi, a menționat că împreună cu echipa a desfășurat o campanie inteligentă, iar acum va lupta și în turul doi. În ceea ce ține de alegerile din capitală, Valentina Meșina și-a exprimat speranța că „în ultimul moment, domnul Năstase să vină cu o declarație și chișinăuienii să se ducă mândri și demni să-și ofere votul de încredere”.

Vasile Sinigur, participant la greva foamei din fața Președinției, a regretat că Andrei Năstase nu a venit până acum cu un mesaj care să cheme la unificare.

  • Vasile Costiuc despre Andrei Nastase
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.