Un festival de operă din România va sprijini reconstrucția Filarmonicii de la Chișinău

Festivalul Regal de Operă „Virginia Zeani” se implică în campania de strângere a fondurilor pentru reconstrucția Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” de la Chișinău. O ediție specială a Festivalului Regal va avea loc în perioada 20-22 august, în spații publice și centre culturale din Târgu Mureș, România, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, evenimentul este o reverență adusă Virginiei Zeani, una dintre marile soprane ale lumii, care s-a născut în Transilvania.

„Festivalul de Operă „Virginia Zeani” și-a asumat, prin semnarea unui acord, rolul de partener și mediator în campania de strângere de fonduri pentru reconstruirea Filarmonicii din Chișinău. Suntem alături de autorități, de muzicieni și de publicul basarabean. Au pierdut un centru cu imensă valoare simbolică”, susține Marian Jurgiu, directorul Festivalului.

„Ne-am propus să facem o campanie activă pentru colectarea fondurilor necesare reconstrucției, alături de iubitorii muzicii culte din Republica Moldova și din diaspora și alături de parteneri de încredere la nivel european și internațional. Festivalul Regal de Operă “Virginia Zeani”, prieten cu tradiție, ne este alături în acest demers, urmând să dezvoltăm împreună proiecte în măsură să le vorbească despre importanța instituției noastre celor care au gust pentru frumos și disponibilitatea să ajute”, spune Svetlana Bivol, directoarea Filarmonicii Naționale.

Potrivit Svetlanei Bivol, în curând evaluarea clădirii va fi finalizată, va fi întocmit caietul de sarcini și va fi clar care sunt fondurile totale necesare reconstrucției Filarmonicii.
 
La sfârșitul lunii septembrie 2020, la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” din Chișinău a avut loc un incendiu puternic, pe care pompierii au reușit să-l lichideze complet a doua zi. Tavanul sălii principale a clădirii a cedat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.