Un elicopter înregistrat în Republica Moldova, atacat în Afanistan

Un elicopter model MI-8 înregistrat în Republica Moldova a fost atacat în localitatea Kajaki, provincia Helmand, Afganistan, sâmbătă, 25 ianuarie. Acesta se afla într-o misiune umanitară, transportând poduse alimentare, anunță Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC), citată de IPN.

Potrivit AAC, elicopterul a fost atacat cu un aruncător de grenade RPG în timp ce se afla la sol.

La bordul elicopterului se aflau trei membri ai echipajului. Dintre aceștia, comandantul și inginerul mecanic originari din Ucraina au fost ușor răniți, iar copilotul originar din Republica Moldova nu a avut de suferit.

Toți membrii echipajului au fost preluați de un alt elicopter, la bordul căruia se aflau cetățeni moldoveni. Aceștea au transportat la spital persoanele ușor rănite pentru îngrijiri medicale, iar ulterior au fost externați, starea lor de sănătate fiind înafara oricărui pericol.

AAC menționează că monitorizează derularea anchetei. Începânde de astăzi, 27 ianuarie, AAC va demara o evaluare inopinată în vederea corespunderii și implementării procedurilor de securitate aeronautică în realizarea zborurilor, la companiile care operează zboruri înafara Republicii Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.