Un deputat cere ca 1 iunie să fie zi liberă

Deputatul Platformei DA, Liviu Vovc,  a făcut un demers către Guvern prin care a solicitat, în regim de urgență, să identifice soluții pentru a declara ziua de 1 iunie din acest an zi liberă, transmite IPN.

„Părinții trebuie sa fie conștienți că timpul petrecut cu copiii lor este foarte important și că modul în care îl valorifică, interacționând cu ei, poate avea un rol determinant în evoluția ulterioară a copilului. Programul de interacțiune cu copiii se transformă, de cele mai multe ori, într-un alt lucru adăugat pe lista cu lucruri de făcut, iar petrecerea timpului cu copiii în weekend sau în vacanțe nu substituie faptul că în restul timpului le acordăm prea puțină atenție”, menționează parlamentarul într-un comunicat de presă remis de Serviciul de presă al Platformei Demnitate și Adevăr.

Potrivit Hotărârii Parlamentului din 2016,  ziua de 1 iunie este zi de sărbătoare nelucrătoare. Totodată, zilele de sărbătoare nelucrătoare sunt enumerate în articolul 111 din Codul Muncii, iar articolul respectiv nu a fost modificat odată cu modificarea Hotărârii Parlamentului.

„Consider că este importantă modificarea Codului Muncii, dar acest lucru necesită mai mult timp, inclusiv convocarea ședinței plenare a Parlamentului”, precizează parlamentarul.

Platforma DA a solicitat, mai devreme, convocarea plenului Parlamentului pentru vineri, 29 mai.  Deputații formațiunii au comunicat că au făcut testul la COVID-19 și rezultatul a ieșit negativ, motiv pentru care îți pot relua activitatea parlamentară.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.