Un copil de patru ani s-a desprins de mâna mamei și a sărit în lacul Valea Morilor

Un copil de patru ani a fost salvat de la înec de salvamarii Stației din parcul Valea Morilor din capitală. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, copilul s-a desprins de mâna mamei, a fugit spre plaja și a sărit în apa lacului, transmite IPN.

Salvamarii au fost alertați și au scos copilul din apă. Băiatul a fost preluat de un echipaj de medici la spital pentru îngrijiri de rigoare.

IGSU mai raportează alte două cazuri în care a fost nevoie de intervenția salvamarilor, tot la lacul din parcul Valea Morilor. Este vorba despre o femeie de 69 de ani și un tânăr de 23 de ani care au intrat în apă fără să țină cont de riscuri.

Salvatorii îndeamnă oamenii să respecte cu strictețe regulile de comportament în preajma bazinelor acvatice. Aflarea copiilor fără supraveghere maturilor pe malurile lacurilor și râurilor poate provoca tragedii. Maturii nu trebuie să le permită copiilor să se scalde singuri sau să le dea voie să stea pe mal fără supraveghere. Oamenii sunt rugați să opteze pentru lacuri care sunt dotate cu stații de salvare și să evite intrarea în râuri și iazuri în condiții de decalaj a temperaturii apei și aerului sau dacă au consumat alcool.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.