Un copil de aproape trei ani, răpus de COVID-19

Un copil de aproape trei ani din raionul Nisporeni, diagnosticat cu noul coronavirus, s-a stins din viață. El era internat la Institutul Mamei și Copilului în stare foarte gravă, având comorbidități. Decesul se numără printre cele 45 raportate miercuri, 31 martie, de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, transmite IPN.

Copilul suferea de pneumonie bilaterală confluentă complicată, bronșită obstructivă, pielonefrită secundară, insuficiență renală cronică și avea și anomalii multiple de dezvoltare.

Acesta este cel mai mic pacient cu COVID-19 care a pierdut lupta cu virusul. Primul deces în rândul copiilor confirmați cu noul coronavirus a fost raportat de a autorități în luna septembrie. Era vorba despre o fată de 15 ani din municipiul Chișinău.

Printre cele 45 de persoane răpuse de COVID-19 se numără și doi lucrători medicali. Este vorba despre Alexandru Grec, în vârstă de 60 de ani, care activa în funcția de medic urolog în Secția asistență medicală specializată de ambulator al Spitalului clinic al Ministerului Sănătății. De asemenea, s-a stins din viață Parascovia Tomșa, în vârstă de 56 de ani, care a activat în calitate de asistentă medicală la AMT Râșcani din municipiul Chișinău. Până în prezent, 107 lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

Bilanțul deceselor asociate noului coronavirus a ajuns la 4 958. Numărul total de infectări depășește 230 de mii de cazuri.

În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești sunt internați 4 167 de pacienți cu COVID-19, dintre care 331 sunt în stare extrem de gravă. 71 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată.

În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 10 531 de persoane, iar 20 329 – sunt sub supraveghere la domiciliu.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.