Un chirurg pediatru s-a stins din cauza COVID-19

Medicul Gavril Boian, doctor habilitat în științe medicale şi practician, șef al Catedrei de chirurgie, ortopedie și anesteziologie pediatrică „Natalia Gheorghiu”, s-a stins la spital din cauza COVID-19. Ministerul Sănătății, Muncii şi Protecției Sociale anunță cu regret despre decesul medicului, transmite IPN.

Gavril Boian avea 74 ani și a fost internat la internat Institutul de Medicină Urgentă pe 9 mai, transferat din cadrul unei instituții medicale private, fiind confirmat pozitiv cu COVID-19.

„Un specialist valoros în domeniul chirurgiei pediatrice, care s-a dedicat activității didactice în învățământul superior medical peste 40 de ani, contribuind la consolidarea sistemului medical din Republica Moldova și la salvarea vieților a mii de copii”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului.

Decesul medicului face ca bilanțul deceselor din cauza COVID-19 să ajungă la 239. În această dimineață Ministerul a informat și despre decesul unui bărbat de 73 ani, din municipiul Chișinău.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE