Un chirurg de la Spitalul „V. Ignatenco”, răpus de COVID-19

Medicul chirurg Iurie Solomon, diagnosticat cu noul coronavirus, s-a stins din viață. Despre aceasta anunță administrația Spitalului municipal pentru copii „V. Ignatenco”. Acesta este al 35-lea deces asociat COVID-19 în rândul lucrătorilor medicali, transmite IPN.

„Medicul chirurg – Iurie Solomon – salvând pe alții – a fost răpus de COVID-19. Mereu a fost activ, pozitiv și săritor la nevoie – anume așa cum și trebuie să fie un doctor adevărat! Anume așa și va rămâne în inimile noastre – tânăr, frumos și cu zâmbet pe față. Administrația și întregul colectiv IMSP SCMC „V. Ignatenco” exprimă sincere condoleanțe familiei îndurerate”, se spune în mesajul instituției.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, de la începutul pandemiei, peste cinci mii de lucrători din sistemul medical au fost confirmați cu COVID-19.

În total, până acum în Republica Moldova au fost înregistrate 46,5 mii de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Bilanțul deceselor asociate COVID-19 a depășit 1200 de persoane.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.