Un centru pentru persoanele cu tulburări din spectrul autist va activa la Chișinău

Un Centru de zi pentru persoanele cu dezabilități și tulburări din spectrul autist va activa la Chișinău. Un acord de colaborare pentru funcționarea centrului a fost semnat de Primăria municipiului Chişinău şi Asociația Obștească „SOS Autism”, transmite IPN.

Centrul de zi va fi amplasat în spațiul municipal situat pe strada Nicolae Titulescu, 8. „Prin acest proiect tindem să contribuim la edificarea şi dezvoltarea unui parteneriat continuu şi eficient între administrația publică Chişinău şi organizațiile societății civile, în vederea creării şi dezvoltării durabile a serviciilor sociale incluzive pentru persoanele adulte cu dizabilități din municipiul Chișinău”, menționează primarul general, Ion Ceban.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană. Asociația Obștească „SOS Autism” va efectua lucrările de reparație a imobilului, inclusiv de remodelare a unor încăperi, va procura şi dota cu mobilier şi echipament necesar, precum şi va asigura suport în elaborarea actelor de reglementare a activității Centrului şi de acreditare a acestuia.

Proiectul face parte din Programul de granturi „Organizațiile societății civile acționează pentru servicii sociale mai bune” şi se va desfășura până la 30 aprilie 2023.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.