Un candidat se retrage din cursa electorală pentru Chișinău

Andrei Donică, candidatul Mișcării Profesioniștilor „Speranța-Надежда” la funcția de primar general al municipiului Chișinău, se retrage din cursa electorală pentru alegerile locale generale din 20 octombrie și îndeamnă locuitorii capitalei să susțină candidatul Blocului ACUM DA PAS, Andrei Năstase. Anunțul l-a făcut într-o conferință de presă la IPN.

Andrei Donică spune că se retrage deoarece înțelege foarte bine ca nu are șanse reale să ajungă în turul doi, precum are exponentul socialiștilor, Ion Ceban și cel al Blocului Electoral ACUM, Andrei Năstase. Totodată, susține că nu vrea să fure de la alții voturi, diminuându-le șansele de câștig. Fostul candidat afirmă că, spre regret, segmentul de dreapta este reprezentant în această cursă de către mai multe persoane, iar ca rezultat sunt mai puține șanse de câștig din cauza dispersării voturilor.

Andrei Donică declară cu nu vrea să facă parte din rândul persoanelor care irosesc banii publici și îi îndeamnă și pe ceilalți candidați care aspiră la fotoliul de primar să-i urmeze exemplul. Andrei Donică spune că, „având în vedere situația creată în municipiul Chișinău, când stânga are mai multe șanse de câștig, este necesară cât de puțină maturitate politică, să se gândească rațional, să se de-a un pas înapoi, pentru că și el a lăsat din ambițiile politice”.

Potrivit lui Andrei Donică, orașul Chișinău a ajuns într-o stare deplorabilă, situația economică este foarte grea, de aceea primarul trebuie ales din primul tur, care să se apuce de lucru.

Andrei Donică a îndemnat locuitorii municipiului Chișinău să susțină echipa Mișcării Profesioniștilor „Speranța-Надежда” în Consiliul municipal.

  • Andrei Donica despre retragerea din cursa electorala
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE