Un camion din Republica Moldova s-a răsturnat la Suceava. Precizările MAEIE

Un camion înmatriculat în Republica Moldova s-a răsturnat într-un pârâu la Suceava, în timp ce se deplasa pe DN 17, pe raza localității Valea Putnei. Presa din România scrie că misiunea de salvare s-a desfășurat contra cronometru. Șoferul avea picioarele prinse între fiarele contorsionate ale cabinei, iar apa a inundat cabina și a existat pericolul ca acesta să intre în șoc hipotermic, transmite IPN.

Șoferul era conștient și cooperant la sosirea autorităților. La fața locului au intervenit pompierii militari cu două autospeciale pentru descarcerare și cu sprijinul a două ambulanțe SAJ. Victima a fost extrasă la timp și predată cadrelor medicale.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Daniel Vodă, a precizat că, potrivit informațiilor obţinute de către reprezentanții consulatului Republicii Moldova la Iași, șoferul, cetățean moldovean, a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe din județul Suceava cu răni multiple. Este internat în secția de chirurgie toracică.

„Responsabilii de la consulat rămân în contact cu autoritățile române pentru a acorda asistență consulară în funcție de solicitări. Reiterăm recomandarea conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele cu anvelope specifice sezonului și să urmărească anunțurile autorităților locale privind condițiile de călătorie”, a menționat Daniel Vodă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.