Un bărbat din Edineț este cercetat pentru că și-ar fi omorât soția acum 13 ani

Un bărbat de 33 de ani, originar din Edineț, a fost arestat pentru 30 de zile, fiind suspectat de omorul soției acum 13 ani. Complicele acestuia, o femeie de 29 de ani din aceeași localitate, urmează a fi dată în căutare internațională pentru a fi extrădată și diferită justiției.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliției, bărbatul a declarat că femeia care i-a fost complice i-a spus că soția, care atunci avea 19 ani, flirtează cu alt bărbat și că ar trebui pedepsită. Aflându-se în stare de ebrietate, cei doi au omorât femeia, după care au îngropat-o într-un câmp din apropierea satului Constantinovca, raionul Edineț.

Cuplul avea pe atunci doi copii minori.

Solicitată de IPN, Mariana Bețivu, ofițer de presă al Inspectoratului General al Poliției, a declarat că femeia de 29 de ani a fost dată în căutare internațională pentru că se află la muncă peste hotare. Femeia omorâtă figura ca persoană dispărută, din anul 2006. Bărbatul care i-a fost soț susținea că femeia ar fi plecat peste hotare.

Recent, în adresa Direcției Combatere a Crimelor Grave a Inspectoratului Național de Investigații a parvenit o informație care a permis descoperirea crimei. O cauză penală a fost inițiată pentru omor intenționat. Persoanele culpabile riscă închisoare de la 10 la 15 ani sau detenție pe viață.

Tutela copiilor, cel mai probabil, va reveni bunicilor, a precizat Mariana Bețivu.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.