Un bărbat din Cojușna, lovit de un automobil și lăsat să zacă pe marginea drumului

Un bărbat de 39 de ani din satul Cojușna, raionul Strășeni, a murit lovit de un automobil și lăsat să zacă pe marginea drumului. Șoferul care l-a accidentat a părăsit locul impactului, fără a-i acorda ajutor bărbatului, care la acel moment încă mai era în viață. La momentul reținerii șoferului, acesta avea o concentrație de alcool în aerul expirat de 0, 90 mg/l, transmite IPN.

Potrivit Poliției, accidentul rutier a avut loc pe 24 octombrie, în jurul orei 06.00 dimineața, pe traseul Chișinău-Ungheni, drumul de acces spre satul Cojușna. Despre acest fapt polițiștii din Strășeni au fost sesizați telefonic de un trecător, în jurul orei 07.45. Acesta a comunicat că tocmai a văzut pe traseu o persoană fără semne de viață.

În aceeași zi, oamenii legii au identificat și reținut șoferul suspectat de producerea accidentului. Este vorba despre un tânăr de 32 de ani, din orașul Fălești. După producerea accidentului, acesta a ascuns mașina în gospodăria părinților săi din raionul Fălești.

Polițiștii au mai stabilit că pietonul se deplasa pe acostament, fiind îmbrăcat în haine de culoare închisă și fără a avea asupra sa vestă luminescentă.

Conducătorul auto a fost reținut, iar pe numele acestuia a fost pornită o cauză penală. Dacă va fi găsit vinovat, riscă privațiune de libertate de la 3 la 7 ani, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.