Un bărbat din Cimișlia și-a omorât calul în bătaie

Un cal a fost maltratat de stăpânul său până a murit la marginea unei păduri din raionul Cimișlia. Cazul a fost sesizat de către inspectorii de mediu, animalul fiind depistat în timpul acţiunilor de combatere a braconajului în raionul Cimişlia, transmite IPN.

La întrebările puse de către inspectori, proprietarul animalului a declarat că acesta îi aparţine şi face ce vrea cu el. La faţa locului au fost solicitaţi reprezentanţii agenţiei sanitar veterinare de competenţa cărora ţine examinarea contravenţiilor de acest gen.

Persoana bănuită de omorârea animalului riscă, conform Codului Contravenţional, amendă maximă de până la 800 lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 40 la 60 de ore.

Organizațiile neguvernamentale din domeniul protecției animalelor susțin că, deși legislația Republicii Moldova prevede pedepse pentru actele de cruzime față de animale, organele de drept nu acționează pentru a pedepsi făptașii. Aceștia consideră că autoritățile ar trebui să înăsprească pedepsele, cum este în alte țări, unde amenzile pentru violența față de animale variază între 5 și 8 mii de dolari, fiind prevăzute și pedepse cu privarea de libertate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.