Un bărbat a fost răpit și amenințat cu moartea pentru mărturii împotriva lui Machena

Patru membri ai unui grup al organizației criminale „Machena” au fost reținuți fiind suspectați cu au răpit un bărbat și l-au amenințat cu moartea. Potrivit poliției, ar fi vor despre răzbunarea pentru declarațiile depuse de victimă împotriva hoțului în lege „Machena”, condamnat la 19 ani închisoare în dosarul penal în care bărbatul a fost victimă a șantajului condamnatului, transmite IPN.

Inspectoratul General al Poliției precizează că acest caz a avut loc în decembrie 2022 la Rezina. Suspecții l-au bruscat și l-au agresat fizic pe bărbatul de 36 de ani. Apoi l-au obligat prin aplicarea violenței fizice și prin amenințarea cu o armă de foc să urce cu ei în automobil. Acolo, l-au amenințat cu vătămarea gravă a sănătății și cu moartea, timp de două ore – atât în timpul călătoriei spre Chișinău, cât și în parcarea la care au sosit.

Până de curând, bărbatul victimă a fost și el deținut, într-o altă instituție penitenciară, astfel încât bănuiții au profitat de punerea acestuia în libertate ca să se răzbune.

Bărbatul a evadat din automobil și a sesizat organele de drept. Cei patru bărbați au vârste cuprinse între 23 și 41 de ani. Ei au fost reținuți marți urmare a unor percheziții.

Procurorii PCCOCS urmează să le prezinte învinuirea și să solicite aplicarea arestului preventiv în privința acestora pentru un termen de 30 de zile.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.