Un activist îl invită pe șeful statului la dezbateri publice

Președintele Asociației Obștești „Moldova Mea”, Fiodor Ghelici, i-a lansat președintelui Igor Dodon o invitație să participe la o dezbatere publică, organizată în fața cetățenilor. Activistul susține că din răspunsurile șefului statului alegătorii indeciși vor putea să ia o decizie cu privire la votul pe care urmează să-l exprime la alegerile locale din 20 octombrie.

Într-o conferința de presă la IPN, Fiodor Ghelici a declarat că oamenii sunt dezamăgiți de faptul că politicienii nu-și îndeplinesc promisiunile electorale. Ei nu mai știu pe cine să voteze sau în general nu vor să mai meargă la vot.

Fiodor Ghelici a mai spus că „în țară nimeni nu percepe separat președintele de Partidul Socialiștilor, pentru că șeful statului, din această funcție a creat staff electoral”. „El astăzi exploatează resursele statului – mașina, combustibilul – merge prin sate, face agitație și îndeamnă oamenii să voteze pentru Partidul Socialiștilor. Este inadmisibil”, a declarat Fiodor Ghelici.

În aceste circumstanțe, spune activistul, el este cel care trebuie să iasă în fața oamenilor și să răspundă la întrebări. „Am decis să invităm președintele la dezbateri publice, în orice loc  în care îi este comod. Participanții la dezbateri vor fi doi – Ghelici, președintele Asociației „Moldova Mea”, ex-președintele Comisiei pentru controlul public pe lângă președinte, și președintele Igor Nicolaevici Dodon”, a declarat activistul. El spune că a înaintat un demers în acest sens la Președinție.

Activistul a dat citire întrebărilor pe care urmează să le adreseze șefului statului. În mare parte acestea se referă la promisiunile lansate în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 2016, la care Igor Dodon a obținut mandatul de președinte.

  • Fiodor Ghelici despre dezbaterile publice
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.