UE: Votul de neîncredere în Guvernul din Moldova trimite semnale îngrijorătoare

„Votul de neîncredere în Guvernul din Republica Moldova cu privire la întrebările referitoare la procesul de recrutare a procurorului general trimite semnale îngrijorătoare pentru procesul de reformă din țară”. Este declarația purtătoarei de cuvânt a Comisiei Europene pe teme de politică externă, Maja Kocijancic, cu referire la situația din Republica Moldova, transmite IPN.

În declarația remisă presei, se amintește că „coaliția a inițiat o serie de inițiative pentru realizarea angajamentelor-cheie asumate începând cu luna iunie, în special în domeniile luptei împotriva corupției, independenței sistemului judiciar și investigării fraudelor bancare”. „Nevoia unor astfel de reforme nu a dispărut odată cu votarea căderii Guvernului”.

Parteneriatul Uniunii Europene va rămâne concentrat pe asigurarea beneficiilor tangibile cetățenilor Republicii Moldova. UE se angajează să colaboreze cu acele părți din Moldova care susțin procesul de reformă ce stă la baza Acordului de Asociere, precizează Maja Kocijancic. Purtătoarea de cuvânt a mai spus că UE va continua să mențină la baza relației cu Republica Moldova principiul condiționalității și al respectării statului de drept și standardelor democratice.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.