UE va finanța stagiile de practică a tinerilor în instituțiile publice centrale, iar Înalții consilieri ai UE le vor ghida

Studenții din anul trei și patru ai ciclului de licență, masteranzii, dar și proaspeții absolvenți până la 27 de ani pot obține stagii de practică în instituțiile publice centrale ale Republicii Moldova, pentru o perioadă de două luni. Beneficiarii programului de burse vor fi ghidați în activitatea lor de către Înalții Consilieri ai Uniunii Europene. Programul de stagii pentru tineri în instituțiile publice este o inițiativă comună a Uniunii Europene și a Guvernului Republicii Moldova, transmite IPN.

„Programul oferă tinerilor posibilitatea de a obține o imagine din interior a activităților și responsabilităților administrației publice și de a lucra, timp de două luni, împreună cu funcționarii publici în domenii precum: economie, educație, mediu, integrare europeană, politici de reintegrare, infrastructură și dezvoltare regională etc.”, se menționează într-un comunicat emis de Guvern.

Dosarele de participare, care includ CV și scrisoare de motivare, vor fi expediate la info@eu-advisers.md, cu mențiunea „Burse”, până pe 27 mai 2022. Candidații pre-selectați vor fi ulterior invitați la proba de interviu.

Stagiul de practică va avea loc în perioada iunie – august 2022, iar bursele oferite stagiarilor sunt finanțate integral de către Uniunea Europeană. Inițiativa de implicare a tinerilor prin stagii de practică în cadrul instituțiilor statului din Republica Moldova este lansată în contextul Anului European al Tineretului 2022, marcat și în Republica Moldova, care încurajează participarea pro-activă a tinerilor în toate activitățile de ordin social, economic și administrativ.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.