UE și-a intensificat sprijinul pentru a consolida rezistența Moldovei în fața dezinformării

Uniunea Europene apreciază poporul Republicii Moldova pentru solidaritatea de care a dat dovadă în găzduirea refugiaților din Ucraina. UE a oferit și va continua să ofere sprijin Moldovei pentru rezolvarea problemelor imediate provocate de fluxurile de refugiați și și-a intensificat sprijinul pentru a consolida rezistența țării în securitatea cibernetică și în fața dezinformării, a declarat înaltul reprezentant și vicepreședinte al UE, Josep Borrell, în cadrul întâlnirii oficiale la Bruxelles cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al Delegației UE în Republica Moldova se arată că Josep Borrell și-a exprimat îngrijorarea cu privire la incidentele recente din regiunea transnistreană și a apreciat reacțiile reținute din partea autorităților Republicii Moldova, precizând că „UE în continuare va sprijini suveranitatea și integritatea teritorială a țării în cadrul granițelor sale recunoscute internațional și cu un statut special pentru regiunea transnistreană”. De asemenea, Josep Borrell a subliniat angajamentul UE de a-și aprofunda relațiile cu Moldova, recunoscând aspirațiile europene ale țării.

În perioada 17-18 mai, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a efectuat o vizită de lucru la Bruxelles, unde s-a întâlnit cu prim-ministrul Regatului Belgiei și a avut întrevederi cu oficiali ai instituțiilor UE. Pe 19 mai, președintele se întâlnește, la Paris, cu omologul său francez, Emmanuel Macron.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.