UE se declară gata să lucreze cu „Guvernul legitimate în mod democratic”

Uniunea Europeană se declară pregătită să lucreze cu „Guvernul legitimate în mod democratic”. Poziția a fost exprimată printr-un comunicat comun transmis de  Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini, și Comisarul european pentru politica de vecinătate și extindere, Johannes Hahn.

„Uniunea Europeană se declară gata să lucreze cu Guvernul legitimat în mod democratic, pe baza unui angajament reciproc față de reforme și față de principiile de bază cuprinse în Acordul de Asociere. Respectarea statului de drept și a democrației trebuie să rămână pilonii relației noastre. Este, înainte de toate, ceea ce cetățenii Republicii Moldova așteaptă și merită”, menționează reprezentanții Uniunii Europene.

UE îndeamnă la reținere și la găsirea unei soluții la actualul blocaj politic numai prin dialog. „Din perspectiva evoluțiilor care au urmat deciziilor luate... de Parlamentul Republicii Moldova, Uniunea Europeană reiterează cu fermitate apelul ei la calm și reținere. Dialogul dintre reprezentanții democratic aleși trebuie să rămână cheia găsirii soluției la actuala criză politică”, se mai spune în comunicatul semnat de Federica Mogherini și Johannes Hahn.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.