Ucraina este atacată de Federația Rusă

Trupele Federației Ruse au atacat Ucraina. Surse ucrainene informează, cu referință la rețelele sociale, despre numeroase explozii produse în cursul dimineţii în mai multe oraşe. Este vorba de oraşele Harkiv, Mariupol, Odesa, Kiev şi Mikolaiv. Cu referință la poliția de frontieră a statului vecin se afirmă că lansatoare de rachete lovesc toată granița cu Ucraina – de la Luhansk la Jitomir, transmite IPN.

Dumskaya.net din Odesa relatează că apărarea antiaeriană lansează rachete împotriva aviației inamice. Pista de decolare a aeroportului din Odesa a fost blocată cu tehnică de serviciu pentru a exclude posibilitatea aterizării avioanelor. Ucraina a închis spațiul aerian al țării.

În localitățile din dreapta Nistrului, inclusiv la Chișinău, din zona separatistă a Republicii Moldova, începând cu ora 6.00 s-au auzit serii scurte a câte 3-4 explozii.

Mesajul președintelui Vladimir Putin despre începutul unei operațiuni militare a fost transmis în timpul când Consiliul de Securitate al ONU s-a întrunit de urgență la solicitarea Ucrainei după ce căpeteniile grupările înarmate ilegale „DNR” și „LNR” au cerut liderului rus ajutor în respingerea pretinsei agresiuni a Ucrainei.

Președintele Ucrainei Volodimir Zelensky a realizat o adresare către națiunea rusă, în care a menționat că Ucraina nu dorește război și e gata de negocieri, dar  se va apăra dacă va fi atacată. „Dacă vor încerca să ne ia țara, libertatea, viețile noastre și viețile copiilor noștri – noi ne vom apăra. Nu vom ataca – ne vom apăra... Când veți ataca, veți vedea fețele noastre. Nu spatele – fețele noastre”, a declarat șeful statului ucrainean.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.