„Tu nu eşti singur!”, proiect de susținere pentru cei afectaţi de pandemie

„Tu nu eşti singur!” este un proiect care vine să-i susţină pe toţi cei care au fost grav afectaţi pe timp de pandemie. Timp de câteva luni, 10 voluntari certificaţi, împreună cu psihologi profesionişti, vor oferi suport online celor care au nevoie de acest lucru: oameni care trec prin doliu, care trec prin epuizare profesională sau oameni care au crize financiare, crize în carieră sau afaceri.

În cadrul unei conferințe de presă la IPN, psihologul Liuba Ceban, autoarea proiectului, susţine că este îngrijorată de faptul că în spaţiul public este foarte puţină empatie, înţelegere a durerii sufleteşti pe care o pot avea oamenii care se confruntă cu crizele asociate pandemiei. ,,Eu cred în spaţiul public mişcarea şi discuţiile noastre sunt un pic direcţionate greşit şi din cauza asta am ales astăzi să vorbim despre faptul că este foarte important să atragem atenţia la faptul că printre noi sunt oameni care trec printr-o durere cumplită asociată cu pandemia”, a spus Liuba Ceban.

Aceasta a prezentat şi un spot video, cu poveştile a trei persoane în care se pot regăsi cei afectaţi de pandemie. „Acum o săptămână COVID-19 mi l-a luat pe tata şi nu ştiu cum o să trăiesc fără el”. „Sunt medic şi de trei luni lupt în prima linie pentru viaţa bolnavilor de COVID-19. De trei luni nu mi-am văzut copilul şi nici părinţii, oare pentru cât timp mai am puteri? Vreau acasă!”, „Pandemia m-a lăsat fără locul de muncă, nu ştiu ce o să mănânc mâine şi cum o să-mi achit creditele la bancă” – sun t mesajele transmise de protagoniști.

Lia Vîrtosu, unul dintre psihologii din proiect, susţine că inițiativa „Tu nu eşti singur!” se bazează pe un fundament puternic, implică specialiști calificaţi la care pot apela şi cere o mână de ajutor toţi cei care au nevoie. „Acest proiect ar fi o punte care ar trece dintr-o stare de tulburare, de nelinişte, într-o stare de speranţă, de o alternativă nouă, de o acceptare, de o luciditate. Dacă eşti în confuzie, practic ai putea trece prin acest proiect, prin această mână de ajutor într-o stare de linişte”, a spus Lia Vîrtosu.

În cadrul proiectului „Tu nu eşti singur!”, în fiecare seară de marţi, la ora 20.00, vor fi organizate ședințe online, live pe facebook cu persoanele care trec prin epuizare profesională.

Miercuri, la 20.00, se vor purta discuții cu cei care au pierdut oameni dragi, iar sesiunile de vineri, la aceeași oră, vor fi pentru cei care trec prin crize financiare. Implicarea în proiect este gratuită.

„Tu nu eşti singur!” este un proiect organizat de asociaţia obştească „Altruism” cu susţinerea ambasadei SUA în Republica Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE