Tricolorii au suferit înfrângere în Ucraina

Naţionala Moldovei de fotbal a fost învinsă, scor 2-1, în deplasare, într-un meci cu Ucraina din cadrul preliminariilor Campionatului Mondial 2014, transmite IPN.

În prezenţa a peste 30 de mii de spectatori, Ucraina a început tare, creându-şi câteva situaţii bune de gol. În prima repriză tricolorii s-au descurcat bine în defensivă, la fel şi portarul Stanislav Namaşco.

Presiunea la poarta Moldovei nu a scăzut nici în repriza secundă şi gazdele au reuşit în cele din urmă să spargă gheaţa. Mai întâi a înscris Andrei Iarmolenko, după o greşeală în apărare a moldovenilor. Apoi Yevhen Khacheridi a marcat cu o lovitură de cap după un corner. Tricolori au replicat pe final prin golul înscris de Alexandru Suvorov.

Selecţionata Ucrainei a încheiat partida în inferioritate numerică după eliminarea lui Taras Stepanenko pentru un fault dur asupra lui Vitalie Bordian.

„Ne-a fost foarte greu în prima repriză, chiar dacă nu am primit gol. Una peste alta, nu am ce să le reproşez băieţilor, mai ales că la urmă am încercat pe alocuri să salvăm acest meci”,  a declarat selecţionerul Moldovei, Ion Caras.

„Ne-a lipsit acea energie pozitivă, mai ales în prima parte, când am ratat mai multe ocazii. Mă bucur că totul s-a terminat cu bine pentru noi”, a spus Mihail Fomenko, antrenorul Ucrainei, la conferinţa de presă.

După un nou eşec, tricolorii rămân pe locul 5 în clasamentul grupei H, în timp ce Ucraina e pe 3 şi s-a apropiat de lideri, Muntenegru şi Anglia, care au remizat în derby-ul zilei, scor 1-1. Într-un alt meci, Polonia a surclasat San Marino, scor 5-0. Următorul meci din campania de calificare către mondiale, Moldova îl va disputa acasă, pe 7 iunie, cu Polonia.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.