Pușcuța nu a fost lăsat să prezinte proiectul politicii bugetar-fiscale. O nouă pauză

Actualizare /12:34/ După pauză, tribuna centrală a fost din nou blocată. Vicepreședintele legislativului, Vlad Batrîncea, i-a acordat cuvântul vicepremierului Serghei Pușcuța, care a încercat să prezinte proiectul politicii bugetar-fiscale din loja guvernamentală, dar a fost huiduit de deputații din opoziție, care au scandat: „Rușine!”, „Rușine!”. Vlad Batrîncea a anunțat o nouă pauză, de o oră. Liderii fracțiunii au fost convocați în ședința Biroului permanent.

(Știrea inițială) Deputații din fracțiunile Partidului Platforma Demnitate și Adevăr și Partidului Acțiune și Solidaritate au blocat tribuna Parlamentului în timpul ședinței de joi, 3 decembrie. Parlamentarii din cele două fracțiuni, dar și cei din Partidul Democrat și Pro Moldova au cerut, fără rezultat, excluderea de pe ordinea de zi a mai multor proiecte înregistrate de Partidul Socialiștilor, transmite IPN.

Parlamentarii au invocat lipsa avizelor necesare, dar și faptul că asupra proiectele nu au fost organizate consultări publice largi. Este vorba despre proiectul care prevede trecerea Serviciului de Informații și Securitate din subordinea președintelui în subordinea Parlamentului, proiectul cu privire la funcționarea limbilor și cel ce ține de modificarea Codului Serviciilor Media Audiovizuale.

De asemenea, s-a solicitat excluderea proiectelor privind politica bugetar-fiscală, legea bugetului de stat pentru 2021, legea bugetului asigurărilor sociale pentru 2021, legea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2021.

„În contextul încălcărilor grave ale legislației și ale Regulamentului Parlamentului, și ignorarea intereselor cetățenilor, suntem nevoiți să recurgem la alte metode pentru a bloca acest „bespredel” (dezordine, n.r.)”, a declarat deputatul Alexandru Slusari, după ce excluderile de pe ordinea de zi nu au fost susținute.

După blocarea tribunei Parlamentului, șefa legislativului, Zinaida Greceanîi, a anunțat o pauză de 30 de minute.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.