Trei formațiuni acced în Parlament, conform rezultatelor preliminare ale CEC

După procesarea a 860 de procese verbale din 2150, Partidul Acțiune și Solidaritate acumulează 43% din voturi, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor – peste 32%, iar Partidul Politic Șor – peste 8%. Așa arată primele date preliminare prezentate de CEC într-un briefing de presă, transmite IPN.

Potrivit președintelui CEC, Dorin Cimil, alegerile au avut loc fără incidente majore și în condițiile unei transparențe totale. La 21.00, s-au închis toate secțiile de votare deschise pe teritoriul țării. Un milion 465 de mii sau mai bine de 44% de alegători din interiorul țării au votat până la închiderea secțiilor de votare. Cei mai activi au fost votanții din raioanele de nord: Ocnița, Dondușeni, Soroca sau Râșcani și raioanele din vest: Șoldănești, Rezina, Orhei, Criuleni, dar și Chișinău și Ialoveni din centrul țării. Peste 54% din votanți sunt femei. Cei mai mulți alegători, peste 33%, au vârsta cuprinsă între 56-70 de ani.

Până la 22.00, ora Chișinăului, în străinătate au fost închise secțiile de votare din Federația Rusă, România, Belarus, Bulgaria, Turcia, Grecia, Cipru, Estonia, Letonia, Lituania și alte state din Europa Centrală. Rămân deschise încă 35 de secții de votare, solicitări pentru prelungirea programului de activitate al secțiilor nu au fost înregistrate.

CEC va totaliza rezultatele scrutinului în termen de cinci zile de la recepționarea tuturor proceselor verbale și a altor materiale și documente de la circumscripțiile electorale, iar ulterior va prezenta Curții Constituționale documentele necesare și lista deputaților aleși pentru validare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.