Trei milioane de măști vor fi cumpărate pentru alegeri

La următoarea ședință de Guvern, va fi aprobată decizia de alocare a resurselor financiare pentru procurarea a trei milioane de măști de protecție. Acestea vor fi înmânate fiecărui alegător, participant la scrutinul electoral din 1 noiembrie și 15 noiembrie, dacă va fi necesar. Despre aceasta a anunțat premierul Ion Chicu în cadrul unei întrevederi cu șeful oficiului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în Republica Moldova, Igor Pokanevych, transmite IPN.

Premierul a menționat că această măsură va fi asigurată pentru a spori gradul de protecție epidemiologică a cetățenilor, dar și pentru a contribui la asigurarea unei prezențe sporite la scrutin. Eventualitatea desfășurării repetate a turului 1 al alegerilor prezidențiale pe motiv de prezență sub pragul stabilit de lege, de o treime din alegători, constituie un motiv serios de îngrijorare pentru Guvern și poate avea consecințe economice, sociale, dar și epidemiologice, grave.

Igor Pokanevych a reiterat disponibilitatea de a susține eforturile Guvernului în această perioadă dificilă.

Părțile s-au referit și la necesitatea promovării active a campaniilor de informare pentru cetățeni în scopul respectării măsurilor de protecție. Totodată, s-a menționat despre  aplicarea măsurilor necesare în ziua alegerilor din noiembrie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.