Trei candidaţi la Primăria satului Nucăreni, raionul Telenești

La funcția de primar al satului Nucăreni, raionul Telenești, în cadrul alegerilor noi din 6 septembrie, s-au înscris trei candidați, transmite IPN.

Primul în buletinul de vot este Serghei Rusu. Acesta candidează din partea Partidului Democrat din Moldova, al cărui membru este de patru ani. Are 40 de ani, este căsătorit şi are doi copii. Deţine studii medii de specialitate în domeniul agricol. Îndeplineşte funcţia de primar interimar în satul Nucăreni din decembrie anul trecut. Potrivit declarației de avere, re în proprietate 28 de terenuri agricole, o casă de locuit în valoare de 9600 de euro, opt maşini agricole şi un autoturism marca Ford Tranzit.

Al doilea în buletinul de vot este Sergiu Lașcu, candidat de la Partidul Liberal Democrat din Moldova. A devenit membru de partid cu 10 ani în urmă. A lucrat în calitate de fochist şi paznic la grădiniţa din sat. A fost consilier local, timp de opt ani. În ianuarie anul curent, a fost numit inginer cadastral, funcţie pe care o deţine și acum. A mai candidat la funcţia de primar cu 12 ani în urmă. Are 45 de ani, este căsătorit şi are trei copii. Deţine studii superioare în domeniul agronomiei. Potrivit declaraţiei de avere, are în proprietate 20 de terenuri agricole, unul extravilan, două case de locuit şi un garaj. Deţine patru mijloace de transport şi o remorcă.

Al treilea în buletinul de vot este Iurie Cernolev, de la Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”. A devenit membru al partidului cu puţin înainte de alegerile locale de la sfârşitul anului trecut. Are 35 de ani, studii superioare în politologie şi este profesor de meserie. Candidatul este căsătorit şi are trei copii. A mai candidat la alegerile locale, în 2019. Potrivit declaraţiei de avere, în afara casei de locuit, deţine şi o clădire în valoare de 20000 de lei. De asemenea, este deţinător de acţiuni în valoare de 34 de procente din capitalul social al SRL „Vimlac”.

Alegerile noi în localitate sunt organizate ca urmare a demisiei primarului, motivată prin alegerea acestuia în calitate de preşedinte al raionului Telenești.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.