Transportatorii „Ednateric Trans” și „Transeric Tur” sunt supuși atacurilor, avocat

Avocații companiilor de transport „Ednateric Trans” și „Transeric Tur” vin cu un mesaj de sensibilizare a opiniei publice și a organelor de drept din Republica Moldova, dar și a ambasadelor străine, procurorului general, Guvernului și Parlamentului, acuzând că organele de forță „continuă atacurile raider asupra acestor companii, care desfășoară activitate și care sunt plătitoare de impozite la bugetul de stat”.

Într-o conferință de presă la IPN, avocata Angela Istrate a menționat că „Ednateric Trans” și „Transeric Tur” sunt companii care pretează servicii de transport auto atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât și în regim internațional. În ultimii trei ani, companiile sunt persecutate, cu implicarea organelor de forță din țară.

Avocata susține că, pe parcursul anului 2019, cele două companii au achitat în bugetul țării trei milioane de lei sub formă de impozite. În luna aprilie, în contextual pandemiei, au făcut donații de 400 de mii de lei Spitalului Clinic Republican. „Chiar dacă aceste companii sunt înregistrate legal pe teritoriul Republicii Moldova, au autorizații de transport internațional de pasageri, organele de drept, și anume PCCOCS împreună cu Centrul de trafic pentru ființe umane, instrumentează cauze penale împotriva acestora pentru trafic ilegal și migrație ilegală de persoane”, a declarat Angela Istrate.

Avocata spune că au existat tentative de a distruge activitatea acestor companii, începând cu anul 2018, atunci când le-au fost fabricate mai multe cauze penale pentru șantaj, huliganism și incendiere, puse la cale de concurenți. În 2020, PCCOCS a încetat cauzele pentru șantaj și huliganism.

Angela Istrate a mai spus că în data de 12 august curent, la cele două companii s-a dispus efectuarea unor acțiuni ilegale în opinia avocatei. Este vorba despre percheziții fără mandat, iar cele care au fost cu mandat s-au efectuat cu încălcări de procedură.

Scopul intimidărilor este, în viziunea apărării și fondatorilor firmei, eliminarea companiilor din business și preluarea afacerii. Companiile respective au fost supuse intimidărilor prin efectuarea de percheziții la oficii, fiindu-le ridicate registrele de evidență a călătorilor, hard-urile de la calculatoare, telefoane mobile. În urma acestora, practic, le-a fost întreruptă activitatea, acuză avocații.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.