Transportatorii cer să fie investigate atacurile „raider” din transportul municipal

Uniunea Transportatorilor şi Drumarilor se declară îngrijorată de evoluţia evenimentelor din transportul public municipal şi cere Procuraturii municipiului Chişinău ca să investigheze situaţia. Preşedintele uniunii, Vladimir Florea, a remis o notă informativă presei, în care menţioneză că doar în perioada 2013 - 2014 au avut loc cel puţin patru atacuri „raider” asupra operatorilor de transport din municipiu, transmite IPN.

În informaţia remisă presei se menţionează că decizia recentă de a anula ruta nr. 115, ca urmare a grevei şoferilor, a fost luată abuziv de către Direcţia transport a Primăriei Chişinău.

Uniunea atrage atenţia asupra faptului că şi Parcul Urban de Autobuze a fost supus nu о dată atacurilor „raider”. În 2013, prin Dispoziţia Primăriei, a fost deschisă ruta de microbuz  nr. 152 „or. Cricova - str. Bulgară”, itinerarul căreia se suprapune 100% cu traseul rutei nr. 2 de autobuz. Ulterior, a fost deschisă ruta nr. 148 „com. Ciorescu - str. Bulgară”, care a afectat activitatea rutei nr. 47 de autobuz. Ruta nr. 23 de autobuz, care transportă zilnic un flux de 25 - 30 de mii de persoane, a fost preluată spre deservire de un transportator privat. 

În nota informativă se menţionează că „acţiunile din ultima perioadă ale autorităţilor municipale sunt „abuzive şi periculoase”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.