Transparency International - Moldova a totalizat concursul jurnaliştilor de investigaţie la tema corupţiei

Transparency International - Moldova a totalizat concursul jurnaliştilor de investigaţie la tema corupţiei

Comunicat de presă

La 29 octombrie 2010 Transparency International – Moldova (TI-Moldova) a fost gazda unui eveniment la care   s-au făcut totalurile ediţiei a şaptea a concursului „Reflectarea fenomenului corupţiei în presa scrisă”.

Prin acest concurs TI-Moldova îşi pune scopul de a încuraja jurnaliştii să reflecte argumentat fenomenul corupţiei şi să formeze în societate o atitudine intolerantă faţă de acest fenomen.

Concursul din acest an a întrunit 15 jurnalişti cu peste 90 de articole publicate în presă. Materialele prezentate la concurs au fost evaluate de experţi din media academică şi mass-media în baza unui şir de criterii, precum caracterul investigativ al lucrării, abordarea etică, calitatea argumentării, riscul investigaţiei etc.

Ca rezultat al evaluării lucrărilor, juriul a decis decernarea premiul mare, în sumă de 200 de dolari, lui Victor Moşneag de la „Ziarul de Gardă”. Locul II (150 de dolari) l-a obţinut Pavel Păduraru de la ziarul „Timpul”. Locul trei le-a revenit Marianei Raţă de la „Jurnal de Chişinău” şi lui Tudor Iaşcenco de la ziarul „Cuvântul”(câte 100 de dolari).

Agenda evenimentului a inclus şi lansarea culegerii tradiţionale a TI-Moldova  "Jurnaliştii contra corupţiei 7” care cuprinde investigaţiile jurnaliştilor prezentate la concurs.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.