Transparency International - Moldova a donat Guvernului Republicii Moldova o colecţie de caricaturi anticorupţieTransparency International – Moldova a donat Guvernului Republicii Moldova o colecţie de caricaturi anticorupţie  

Colecţia conţine 27 postere cu caricaturi. De asemenea, TI-Moldova a donat mai multe pliante şi broşuri informative menite să informeze publicul despre modalităţile de a-şi apăra drepturile în relaţiile cu instituţiile publice. 

Lilia Caraşciuc, director executiv al TI-Moldova, a spus că donaţia a fost făcută de ziua umorului care se marchează la 1 aprilie. „Umorul şi satira deseori înfruntă mult mai eficient toleranţa faţă de viciile sociale. Desigur, nu poţi combate corupţia cu ajutorul unui poster, însă dacă el este afişat în biroul unui funcţionar, acesta se va gândi o dată în plus înainte de a lua mită”, a spus Lilia Caraşciuc.

Victor Bodiu, Secretar General al Guvernului Republicii Moldova, a apreciat donaţia, precizînd că posterele şi materialele informative vor fi distribuite autorităţilor publice centrale.

TI-Moldova deţine o colecţie de câteva mii de caricaturi anticorupţie semnate de mai mulţi pictori din Republica Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.