Tradiţionala prăjitură germană Lebkuchen, decorată în cadrul unui master-class

Elevi ai şcolilor germane din capitală, copii care reprezentă organizațiile germane din Bender, Tirapol, Cahul și Chișinău, participă astăzi, 7 decembrie, la un master-class unde învaţă să orneze tradiţionala prăjitură germană – Lebkuchen. Acţiunea este la a doua ediţie şi este organizată de către Asociaţia Obştească Casa Germană „Hoffnung” din Republica Moldova în contextul sărbătorilor de iarnă şi de Crăciun.

Solicitată de IPN, președinta Casei Germane „Hoffnung”, Tatiana Iurev, a spus că activitatea urmăreşte să dezvolte la copii spiritul creativităţii, dar şi să promoveze cultura și tradițiile germane. „Sărbătoarea este pentru toți la fel, dar unele momente pot să difere. Vrem să împărtăşim mirosul Crăciunului şi cu cei care încă nu cunosc cum este această sărbătoare în altă parte”, a spus Tatiana Iurev.

Potrivit Tatianei Iurev, peste 400 de turte dulci au fost coapte cu o zi înainte și puse astăzi la dispoziția copiilor pentru a fi decorate, după tradiţia germană.

Lebkuchen este o turtă dulce, puternic condimentată, de diferite forme, fiind o parte integrantă a produselor de patiserie de Crăciun. Turtele Lebkuchen conțin mult îndulcitor, în mod tradițional miere. Apă, lapte și grăsimi sunt adăugate puțin sau deloc. Pentru condimentare se pune anason, fenicul, ghimbir, cardamom, coriandru, nucușoară, cuișoare și scorțișoară.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.